Seantria Trade se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

Seantria Trade neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Seantria Trade i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Seantria Trade se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca tako da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza.

Podaci koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Seantria Trade ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Seantria Trade informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti Seantria Trade. U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, Seantria Trade ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shopa uvijek-prirodna.com te na sve stranice unutar uvijek-prirodna.com domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na uvijek-prirodna.com domeni, za koje stranice Seantria Trade nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice uvijek-prirodna.com ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika.

Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima Seantria Trade neće kupcu slati elektronske poruke ako na to kupac nije izričito pristao.

Zaštita osobnih podataka - općenito

Vaša privatnost i sigurnost vaših osobnih podataka su nama važni, zato pratimo načela transparentnosti i postupamo u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (eng. General Data Protection Regulation – GDPR) i Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Ovim putem vas želimo informirati o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava.

Termini "klijent", "korisnik", "vi" i "vaš" primjenjuju se na vas, osobu koja se prijavi na ovu web stranicu i udovolji uvjetima poslovanja webshopa, dok se „tvrtka“, "mi", "naše" i "nas" odnosi na Global Retail. Svaka upotreba navedene terminologije ili drugih riječi u jednini, množini, velikim slovima i/ili on ili ona smatra se izmjenjivom i stoga označava istu.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto?

Osobni podaci ili osobne informacije označavaju sve informacije prema kojima se osoba može identificirati. Možemo prikupljati različite vrste osobnih podataka o vama. Online naručivanjem termina na našoj stranici, možemo prikupljati različite vrste osobnih podataka o vama, uključujući:

  • ime i prezime
  • spol 
  • broj telefona 
  • e-adresa 
  • svi ostali podaci koje ste nam otkrili

Kada nam se javite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati.

Podaci koje nam pošaljete kroz otvorene prijave/molbe za posao obrađuju se isključivo u svrhe obavljanja selekcijskog postupka pri zapošljavanju, a čuvaju se XY godina.

S kime dijelimo vaše osobne podatke

Vašu e-adresu i ostale podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez vašeg pristanka jer je to protivno našoj politici o privatnosti. Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtijevamo od vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na svoje stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka nego što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.

Analitički kolačići i web analitika, odnosno statistički izvještaji koje nam omogućuju, pomažu nam kako bismo naše stranice i sadržaje učinili kvalitetnijim te za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja.

Za praćenje statistike posjećenosti i analize koristimo servis treće strane Google Analytics, a o njihovim načinima pohrane i brisanja podataka koje treća strana eventualno pohranjuje možete više pročitati ovdje: Google Analytics – zaštita privatnosti.

Kolačići

Kolačići (eng. cookies – u daljnjem tekstu "kolačić/i") su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem uređaju, a omogućavaju internet stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Odnosno, kako bi stranice uvijek-prirodna.com ispravno radile, one moraju na vaš uređaj (računalo/pametni telefon/tablet) spremiti malenu količinu informacija. Prema regulacijama Europske unije, Seantria Trade prije spremanja kolačića mora zatražiti pristanak korisnika.

Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku. Ako korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje internetska stranica uvijek-prirodna.com.

Kako štitimo vaše osobne podatke?

Implementirali smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi pružili razinu sigurnosti i povjerljivosti vaših osobnih podataka. SSL certifikat vam jamči sigurnost naše stranice enkripcijom podataka, koji se prenose od vašeg uređaja do našeg servera. Naši informatički sustavi i sustavi trećih strana su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naši zaposlenici su educirani za pravilno postupanje i čuvanje osobnih podataka.

Koja prava imate nad svojim podacima?

Uz već navedena prava, možete zatražiti ispravak ili brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene. Osobni podaci koji više nisu potrebni se nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili.

Izmjene pravila privatnosti

Odredbe ovih pravila privatnosti mogu se povremeno mijenjati. Objavit ćemo sve bitne izmjene ovih pravila privatnosti putem odgovarajućih obavijesti na ovoj internetskoj stranici ili ćemo vas obavijestiti o tome putem drugih komunikacijskih kanala.

Kontakt

Sva pitanja, komentare i upite vezane za ova pravila privatnosti šaljite nam slobodno na e-mail: info@uvijek-prirodna.com.

Prirodna i komercijalna kozmetika - naučite razlike

Prirodna, ekološka, organska… Koliko puta ste naletjeli na ove opise prilikom kupnje novih kozmetičkih proizvoda? Vjerojatno češće nego ste htjeli. Naučite što je doista prirodna kozmetika i kako ju prepoznati.

Danas sve može biti opisano prirodom, no takav stav škodi krajnjim korisnicima koji u konačnici nisu sigurni što kupuju. Mnogi upiti na našim društvenim mrežama i e-mailu govore nam o tome kako su ljudi i dalje nepovjerljivi prema sintagmi “prirodna kozmetika” i kako ne znaju što sve uključuje. Vrijeme je da pružimo odgovore.

O čemu pričamo kada pričamo o prirodnoj kozmetici?

Prirodna kozmetika označava preparate dobivene isključivo iz prirodnih sastojaka. Takvi preparati nemaju umjetne industrijske sastojke kao većina kozmetičkih preparata velikih kozmetičkih magnata. Ona nema mineralna ulja, silikone, parafine, sintetičke konzervanse, boju, genetski modificirane sastojke i nije testirana na životinjama. Ona također ne sadrži parfeme – kozmetika s jakim mirisom često uključuje umjetne spojeve koji kopiraju miris iz prirode, a miris stvarnih prirodnih sastojaka se u prirodnoj kozmetici gubi u procesu proizvodnje. 

Iako je divno mirisati određeni preparat koji simulira vaša osjetila, u preparatima s intenzivnim mirisima to označava čistu kemiju. Kemija nije dopuštena u prirodnim proizvodima.

Kako znati da je neka prirodna kozmetika doista - prirodna?

Sastojci i deklaracije, naravno. Čitajte ih temeljito i uzmite u obzir da mala slova čine razliku. Ako neki proizvođač skriva podatke, znajte da on ipak nema sve prirodne sastojke i nastoji vas obmanuti u najmanju ruku. Uvid u sve sastojke omogućuje i vama da provjerite jeste li alergični na neki sastojak, imate li iskustva s kombinacijom sastojaka koje proizvod nudi i slično.

Kako djeluje prirodna kozmetika?

Ukratko - njezini sastojci puštaju kožu da sama radi na proizvodnji i obnovi kolagena, elastina, vlage i lipida koji su potrebni za zaštitu i obnovu kože lica. Proces koji potiče prirodna kozmetika radi na aktivaciji prirodnih procesa umjesto da ih nadomješta u vašoj koži i tijelu. Svaka dobra prirodna kozmetika upit će se u dublje slojeve kože, kojima je sama kozmetika i namijenjena, a njihova biorazgradnja (a ne taloženje) je zajamčena.

Zašto je prirodna kozmetika skupa?

Prvenstveno zbog sastojaka. Prirodna kozmetika upotrebljava sastojke koji se ne mogu pronaći tako lako u masovnoj proizvodnji. Drugi razlog je i rok trajanja. Kozmetika koja ima dugo vrijeme trajanja najčešće nije dobra za kožu jer se u njoj najčešće nalaze umjetni dodaci koji joj produljuju mogućnost stajanja na policama. Prirodna kozmetika ima kratko vrijeme trajanja jer ne sadrži konzervanse, a time vas i potiče na svakodnevno korištenje preparata.

Imajte na umu i da ova vrsta kozmetike nije odmah učinkovita i da nijedna stvar dobra za vaše zdravlje ako djeluje odmah. Kada popijete tabletu protiv temperature, temperatura se vrati nakon nekog vremena, zar ne? Prirodna kozmetika djeluje sporo, ali kada uspije u obnovi kože daje učinak koji ste željeli postići.

Zašto je prirodna kozmetika bolje od komercijalne?

Jeste li se ikada susreli s navikavanjem na neki proizvod, pa ste ga morali mijenjati? Ovaj efekt događa se kada koža razvija antitijela na umjetne kemijske sastojke te njihovo djelovanje više nije efektivno.

Prirodna kozmetika nema problema s ovime. Kao što ćete u narodu čuti pouku kako “meda nikada dosta”, tako se vaša koža nikada neće susretati sa zasićenjem ove kozmetike. Ona ne stvara ovisnost kože i ne dovodi do smanjenja učinka. Ako naiđete na kremu koja je doista prirodna i pristaje vašoj koži, možete ju koristiti do kraja života i uvijek će imati isto djelovanje kao i prvoga dana.

Pogledajte web trgovinu
Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružile najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja web stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran
Newsletter