Znate li koji tip kože imate?

Koža je najveći organ našeg tijela i od iznimne važnosti je odabrati adekvatnu njegu i zaštitu, osobito za kožu lica. Lice je prvo što primijetite kod osobe i ostavlja veliki dojam. No, da li ste sigurni da znate koji tip kože imate?
Kako bi proizvodi što bolje djelovali te poboljšali stanje naše kože lica, vrlo je bitno detektirati kakav tip kože imamo i sukladno tome složiti vlastitu skincare rutinu.

Founder image

NORMALNA KOŽA

Normalna koža lica je uravnotežena i nema nekih većih nepravilnosti. Koža nije previše suha niti masna, moglo bi se reći da je idealna. Ovaj tip kože ima dobru cirkulaciju krvi, nije osjetljiva i nema pigmentacijske mrlje. Nema jako izražene pore te ima ujednačenu svježe rozu boju te zdrav ton i sjaj.

SUHA KOŽA

Suha koža je tip koji proizvodi znatno manje sebuma od normalne kože. Suha koža može djelovati beživotno i sivkasto, može davati osjećaj zategnutosti te biti gruba na dodir ili se ljuštiti. Sklona je crvenilu i borama, a također joj nedostaje elastičnosti. Često je rezultat starenja kože, no može se javiti i kod mladih osoba.

Product image
Founder image

MASNA KOŽA

Masna koža za razliku od suhe proizvodi previše sebuma. Prepoznajemo ju po proširenim porama koje su učestalo začepljene, sjajnom izgledu kože lica te različitom obliku akni i prištića te mitesera. Iako je većinom genetski uvjetovana, masna koža može nastati i kao posljedica hormonalnog disbalansa koji je uvjetovan stresom, lijekovima ili neodgovarajućom kozmetikom.

MJEŠOVITA KOŽA

Mješovita koža može imati karakteristike sva tri gore navedena tipa kože. Može biti mješovito do suha ili mješovito do masna koža. Karakterizira ju masna T-zona (čelo, nos i brada) s mogućim proširenim porama i miteserima te normalnim ili suhim i osjetljivim obrazima. 

Product image

Za odgovarajuću skincare rutinu prilagođenu Vašem tipu kože, ispunite našu anketu!

Pogledajte što naši kupci imaju reći o nama:

prije [time] minuta, iz [location]
Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružile najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja web stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran
Newsletter